Andiroba - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml)

Andiroba - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml)

9 punktów do systemu lojalnościowego

Pěstík

Bogaty, lekki, kremowy olej, który jest szeroko stosowany przez rdzennych mieszkańców północnego regionu Brazylii. Ma właściwości podobne do oleju nimbowego: ma lekko gorzki smak i ziemisty aromat, który można przypisać grupie terpenowych związków chemicznych zwanych meliacynami. Więcej

Kod produktu: 3499 Transport

48 zł
Dostępny
ks
Pěstík

Bogaty, lekki, kremowy olej, który jest szeroko stosowany przez rdzennych mieszkańców północnego regionu Brazylii. Ma właściwości podobne do oleju nimbowego: ma lekko gorzki smak i ziemisty aromat, który można przypisać grupie terpenowych związków chemicznych zwanych meliacynami. Więcej

Kod produktu: 3499 Transport

Andiroba(Carapa guianensis)

Olej Andiroba, zwany również popularnie olejem krabowym lub olejem carapo, jest tłoczony na zimno z nasion Carapa guianensis, pochodzącego z tropikalnych lasów Amazonii.

Zastosowanie olejku Andiroba

Andiroba zawiera wysoki poziom niezbędnych kwasów tłuszczowych Omega 6 i 9, witaminę E i fitosterole roślinne, dzięki czemu jest silnym składnikiem przeciwutleniającym, który wspomaga tworzenie kolagenu i zwalcza uszkodzenia wywołane przez wolne rodniki, co jest jedną z przyczyn oznak starzenia. Dzięki silnym właściwościom przeciwzapalnym, olej Andiroba pomaga zmniejszyć zaczerwienienia, plamy i inne stany zapalne skóry, takie jak egzema i łuszczyca. Olej Andiroba ma doskonałe właściwości penetrujące i wyjątkową aktywność nawilżającą, dzięki czemu idealnie nadaje się jako olejek do masażu.

Ze względu na swoje właściwości antybakteryjne i antyseptyczne, olej Andiroba jest również szeroko stosowany w wielu produktach do pielęgnacji włosów, aby kontrolować wydzielanie sebum, promować zdrową skórę głowy, nawilżać pasma, dodawać naturalnego połysku i pomagać w układaniu włosów.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacania kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parametry
Olejki aromatyczne Woody
Certyfikacja Odpowiedni dla wegan, Od zrównoważonego rolnictwa, 100% organiczny
Rodzaj oleju Olej nośnikowy
Tom 10 ml
Pory roku Wiosna, Lato, Jesień, Zima
Cel użytkowania Trądzik, Pielęgnacja skóry, Pielęgnacja włosów, Zapalenie
Efekt Kojący
Odpowiednie dla Kobiety w ciąży i karmiące piersią
Zapachy Drewno
Wysokość (cm) 8
Szerokość (cm) 4
Głębokość (cm) 4