Arbuz Kalahari - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml)

Arbuz Kalahari - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml)

8 punktów do systemu lojalnościowego

Pěstík

Pyszny, bogaty złoty olej wyekstrahowany z nasion Arbuza Kalahari jest tradycyjnie stosowany w Afryce Południowej jako środek nawilżający, chroniący skórę przed słońcem, wspomagający wzrost włosów oraz jako składnik wielu produktów kosmetycznych. Więcej

Kod produktu: 3506 Transport

44 zł
Dostępny
ks
Pěstík

Pyszny, bogaty złoty olej wyekstrahowany z nasion Arbuza Kalahari jest tradycyjnie stosowany w Afryce Południowej jako środek nawilżający, chroniący skórę przed słońcem, wspomagający wzrost włosów oraz jako składnik wielu produktów kosmetycznych. Więcej

Kod produktu: 3506 Transport

Melon Kalahari(Citrullus lanatus)

Olej z nasion melona Kalahari jest tłoczony na zimno z suszonych na słońcu nasion drzew owocowych Citrullus lanatus rosnących na pustyni Kalahari w Namibii. Melon Kalahari [rodzina: Cucurbitaceae], zwany też popularnie Tsamma lub Wild melon, jest biologicznym przodkiem znanych nam powszechnie orzeźwiających arbuzów, ale bardzo się od nich różni. W przeciwieństwie do zwykłych arbuzów, które po przekrojeniu mają słodki i czerwony miąższ, melon Kalahari ma żółty lub jasnozielony miąższ i gorzki smak.

Drzewa owocowe melona Kalahari są wysoce przystosowane do przetrwania trudnych warunków suszy na afrykańskich pustyniach, gdzie rosną powszechnie na piaskach Kalahari w Namibii, Botswanie, południowo-zachodniej Zambii i zachodnim Zimbabwe.

Zastosowanie oleju z melona kalahari

Melon Kalahari jest powszechnie znany z właściwości silnie nawilżających i emoliencyjnych, ponieważ szybko wnika w tkankę skórną i nie pozostawia uczucia tłustości. Idealnie nadaje się do spryskiwania jako lekki olejek do twarzy, a jego wyjątkowe właściwości pomagają stworzyć skuteczną barierę przed wysuszeniem skóry. Oprócz tego, że jest lekki, jest również niekomedogenny (nie zatyka porów skóry) i jest idealnym wyborem dla skóry tłustej, trądzikowej. Melon Kalahari jest znany z tego, że pomaga zmniejszyć ciemne kręgi, opuchliznę wokół oczu, a także zmniejszyć widoczność zmarszczek.

Olej Kalahari doskonale sprawdza się również w pielęgnacji włosów, ponieważ jest nietłusty, ale silnie nawilżający. Wiadomo, że pomaga zapobiegać wypadaniu włosów. Uzbrojony w tak bogate długołańcuchowe nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy, minerały i białka, Kalahari Watermelon Oil naturalnie poprawia i wzmacnia włosy, nadając im tak bardzo potrzebną smarowność i połysk. Jest całkowicie naturalny i wolny od szkodliwych substancji chemicznych, które mogą być wchłaniane przez skórę i wnikać do organizmu.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olejek może być stosowany do wzbogacania kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parametry
Olejki aromatyczne Tropikalny
Certyfikacja Odpowiedni dla wegan, Od zrównoważonego rolnictwa, 100% organiczny
Rodzaj oleju Olej nośnikowy
Tom 10 ml
Pory roku Lato
Cel użytkowania Trądzik, Pielęgnacja skóry, Pielęgnacja włosów, Zmarszczki
Efekt Kojący
Odpowiednie dla Mężczyźni, Kobiety w ciąży i karmiące piersią
Zapachy Neutralny
Wysokość (cm) 8
Szerokość (cm) 4
Głębokość (cm) 4