Avocado - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml)

Avocado - 100% naturalny olejek eteryczny (10ml)

gwiazda 1 gwiazda 2 gwiazda 3 gwiazda 4 gwiazda 5(1)Liczba gwiazdek to 5 z 5
5 punktów do systemu lojalnościowego

Pěstík

Imponujący profil odżywczy oleju z awokado sprawia, że jest on idealnym składnikiem preparatów do pielęgnacji skóry i włosów. Więcej

Kod produktu: 3504 Transport

28 zł z VAT-em
Dostępny
ks
Pěstík

Imponujący profil odżywczy oleju z awokado sprawia, że jest on idealnym składnikiem preparatów do pielęgnacji skóry i włosów. Więcej

Kod produktu: 3504 Transport

Awokado(Persea americana)

Olej z awokado jest tłoczony na zimno z miękkiego, zielonego miąższu pięknego, skąpanego w słońcu awokado (Persea americana) z Meksyku, dając gęsty, soczysty olej o szmaragdowej zieleni i subtelnym orzechowym aromacie.

Ceniony za fantastyczne właściwości regenerujące skórę, zrównoważony stosunek kwasów tłuszczowych Omega-6 i Omega-9 w oleju z awokado nadaje mu łatwo wchłanianą konsystencję. Olej z awokado znany jest z głębokiego wnikania w skórę bez pozostawiania tłustego uczucia, co czyni go doskonałym środkiem nawilżającym, który głęboko odżywia i zmiękcza skórę głęboko pod powierzchnią. Dzięki połączonym wysiłkom antyoksydantów i witaminy E, olej z awokado jest naturalnym środkiem przeciwstarzeniowym, który wymiata wolne rodniki spowodowane stresem oksydacyjnym, gdy skóra jest narażona na szkodliwe stresory środowiskowe.

Zastosowanie oleju z awokado

Olej z awokado, jedno z najbogatszych źródeł korzystnych jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak kwas oleinowy, wyjątkowo dobrze nawilża i zmiękcza skórę. Olej z awokado ma również właściwości przeciwzapalne, które mogą pomóc złagodzić podrażnienia, zaczerwienienia, swędzenie i obrzęki. Persea Gratissima może również pomóc w utrzymaniu miękkości paznokci i otaczającej je skóry, jednocześnie zmniejszając kruchość i lecząc suche, łamliwe paznokcie.

Olej z awokado ma właściwości ochronne przed promieniowaniem UV o szerokim spektrum i może być wykorzystany do stworzenia własnej mieszanki przeciwsłonecznej. Ma również działanie chłodzące, które łagodzi objawy poparzonej słońcem lub uszkodzonej przez środowisko skóry, a nawet może leczyć suchą, podrażnioną i łuszczącą się skórę związaną z egzemą i łuszczycą. Olej z awokado jest idealny do mydeł i eksfoliantów, którym dodaje bogatej konsystencji. To także świetny dodatek do kremów nawilżających do ciała i twarzy, balsamów do ust, a także szamponów i odżywek. Persea Americana może być również stosowana do ożywienia matowości włosów i promowania zdrowego połysku.

Jak używać

Olejek nadaje się do stosowania w aromaterapii.

Olej może być stosowany do wzbogacenia kremów kosmetycznych, do kąpieli lub masażu.

Jest to produkt kosmetyczny, nie przeznaczony do użytku wewnętrznego.

Parametry
Olejki aromatyczne Neutralny
Certyfikacja Odpowiedni dla wegan, Od zrównoważonego rolnictwa, 100% organiczny
Rodzaj oleju Olej nośnikowy
Tom 10 ml
Pory roku Jesień, Zima
Cel użytkowania Trądzik, Pielęgnacja skóry, Pielęgnacja włosów, Zmarszczki
Efekt Kojący
Odpowiednie dla Mężczyźni, Kobiety w ciąży i karmiące piersią
Zapachy Neutralny
Wysokość (cm) 8
Szerokość (cm) 4
Głębokość (cm) 4

Alternatywne produkty2